SUPER UMOVI UZ MENTALNU ARITMETIKU - program za djecu sadašnjosti i budućnosti

Vrati se na novosti i evente

SUPER UMOVI UZ MENTALNU ARITMETIKU - program za djecu sadašnjosti i budućnosti

  • Datum 07.02.2024.
SUPER UMOVI UZ MENTALNU ARITMETIKU - program za djecu sadašnjosti i budućnosti

Današnji roditelji svjesni su izazova modernog svijeta za svoju djecu, te traže načine kako poboljšati njihove kognitivne sposobnosti i omogućiti im usvajanje osnovnih životnih vještina.

Program Mentalne Aritmetike ALOHA revolucionarni je pristup učenju temeljen na drevnoj vještini računanja abakusom, osmišljen kako bi odgovorio na jedinstvene izazove s kojima se suočavaju današnja djeca.

Zašto ALOHA?

Osnaživanje mozga: ALOHA koristi snagu abakusa kako bi potaknuo oba dijela mozga, potičući poboljšanu koncentraciju, pamćenje i sposobnost rješavanja problema. Ovaj holistički pristup unapređuje ukupne kognitivne sposobnosti djeteta, pružajući čvrsti temelj za budući akademski uspjeh.

Životne Vještine: ALOHA ide dalje od tradicionalnog učenja napamet, usađujući temeljne matematičke pojmove kroz praktične aktivnosti. Ovo pomaže djeci da ne samo ovladaju aritmetikom, već i izgrade snažnu osnovu za napredno matematičko razmišljanje, što je ključno u današnjem svijetu vođenom tehnologijom.

Poticaj samopouzdanju: Kroz napredovanje kroz ALOHA program, djeca doživljavaju opipljiv osjećaj postignuća. Strukturirani kurikulum programa osigurava postupni i ostvariv put učenja, podižući samopouzdanje djeteta i potičući pozitivan stav prema izazovima.

Razvijanje kreativnosti: Program Mentalne Aritmetike ALOHA potiče kreativno razmišljanje i rješavanje problema. Aktivirajući i logički i kreativni dio mozga, djeca su bolje opremljena za suočavanje s kompleksnostima suvremenog svijeta s domišljatošću i inovacijama.

Koji su to izazovi suvremene djece:

Preopterećenost digitalnim medijima: U eri dominacije ekrana, djeca se često suočavaju s viškom informacija u digitalnom okruženju i nedostatkom praktičnih iskustava u stvarnom svijetu. ALOHA pruža opipljivo okruženje bez ekrana koje potiče aktivno sudjelovanje i mentalni angažman.

Kratki raspon pažnje: Brze promjene stimulansa u digitalnom dobu mogu doprinijeti kraćem rasponu pažnje kod djece. Strukturirana i interaktivna nastava ALOHA programa pomaže djeci razviti fokus i koncentraciju, kao i kratkoročno i dugoročno pamćenje, što je presudno za učenje i akademski uspjeh.

Strah od matematike: Mnoga se djeca danas suočavaju sa strahom i odbojnošću prema matematici, što može ometati njihov akademski napredak. Jedinstveni pristup ALOHA programa pomaže smanjiti taj strah, jer smo matematiku učinili zabavnom i pristupačnom, te tako stvaramo pozitivnu povezanost s tim izuzetno važnim predmetom.

Mindfulness


Osim sveobuhvatnog kurikuluma, ALOHA uključuje i mindfulness. Uz IQ kojeg vježbamo pomoću abakusa, mindfulness pomaže djeci razviti emocionalnu inteligenciju (EQ), otpornost i svijest o vlastitim misaonim procesima, te presudne alate za nošenje sa stresom i neželjenim emocijama.

ALOHA trenutno organizira besplatne pokazne radionice diljem Hrvatske i novi semestar kreće uskoro. Radionice su koncipirane tako da roditelji saznaju sve o koristima mentalne aritmetike, a mališani za to vrijeme nauče osnove abakusa i isprobaju sve segmente jednog uobičajenog sata.

Lokacije i točni termini PREZENTACIJA I RADIONICA za koje se možete odmah prijaviti:

ČAKOVEC:
petak, 16.2. u 18.00 sati za vrtićku i školsku djecu

PRELOG:
subota, 17.2. u 09.00 sati za vrtićku i školsku djecu

KOPRIVNICA:
OŠ Antun N. Gostovinski, utorak, 13.02.u 18.00 sati, - za vrtićku i školsku djecu

Početak nastave: nakon 26.2.2024.


Veselimo se vašim prijavama i dolasku na radionice!

Upisi i prijave na: 040 391 072, 099 422 9866, didasko@didasko.hr


ŠTO KAŽU RODITELJI POLAZNIKA PROGRAMA?

"Adrian je jako napredovao, u koncentraciji, pažnji i brzini, mi smo jako zadovoljni." mama Julija

"Voli jako brojeve i koncentracija mu je super. Voli kad ga u vrtiću ispituju zbrajanje i ponosan je na sebe kad zna." mama Iva Osrečak

"Mogu reći da je sve jako dobro za njega. Razvijanje brzog razmišljanja, rješavanja zadataka napamet, samouvjerenost i sigurnost. Razvio je ljubav prema matematičkim zadacima i izazovima." tata T. M.

"Krenuli smo još od vrtića, zbog slabe koncentracije. Luka je sada na 6. stupnju i jako smo zadovoljni, on je super u matematici, a i koncentracija mu se popravila. Lina je sad u prvom razredu i matematiku rješava lako i s veseljem. Kad su bili u vrtiću sam im pomagala, sad sami rješavaju, samostalni su i sigurni u sebe." mama Manuela V. Koren


KONTAKTIRAJTE NAS

POŠALJITE NAM PORUKU

Imate li pitanja o našim programima ili trebate savjet, slobodno nam se javite.

Background aloha didasko